Babszem Story

Nem olyan hosszú, de eléggé gyötrelmes idő után nekem is lett két csíkos tesztem, ami azt jelenti, hogy elkezdődött a kis Babszemem élete odabent.

Friss topikok

  • másik nagyi: Szia! kangaboo.hu/uzletek/ (2013.07.16. 17:44) Dinó-srác
  • Kapitány Linda: Szia! Nagyon köszönöm, hogy írtál! Nekem már rég nincs bajom a felfázással, csak régen volt, de a... (2013.03.25. 11:31) Nem szabad...
  • Antalka: Tündéri, aranyos, ügyes és okos....A szivacs anyagú dolgokat ne engedd rágni, már van foga simán l... (2013.02.07. 13:20) 5 nap múlva 9 hónapos
  • babcakoni: Apájának pont szerda, csütörtök a szabadnapja, szóval amíg mi kiállítást nézünk, akár a "másik nag... (2012.11.03. 11:37) Napirend
  • Antalka: Gondolom olyan lehet a depresszió vége, mint amikor az ember nagyot szippant a levegőből, miután k... (2012.10.27. 13:12) 24. hét

Programok

2013.09.09. 22:27 - babcakoni

Címkék: család videó fogzás vasúttörténeti park medveotthon gyerekprogramok beszéd fejlődés 16.hónap repülő emlékpark

Az elmúlt hetekben, majdnem minden hétvégére ill. Apjának majd minden szabadnapjára csináltunk valami programot. Párat ajánlanék belőle Nektek is.

Ezen a hétvégén a Vasúttörténeti parkban voltunk és a repülő emlékparkban. A Vasúttörténeti park egyszerűen zseniális volt. Van nekik egy pici kerti vasútjuk, amihez három mozdony tartozik és jó sok kocsi, amikre fel lehet ülni. 600 Ft/fő a jegy a kerti vasútra, de megéri, mert nagyon nagy élmény. Milus kiabált örömében, annyira tetszett neki. Kb. 10 perc egy kör, de van alagút, kis híd halastóval, minden ami érdekes. Én simán mentem volna még vele. A belépőt elfelejtettem, mennyi volt, de azt tudom, hogy 4 éves korig ingyenes. Rengeteg gőzmozdony van kiállítva, aminek a nagy többségére fel lehet mászni, megnézni, tekergetni. Ugyanakkor a vonatok többsége zárva van, nem lehet belülről megnézni sajnos. Ellenben van egy egészen szuper játszótér, múzeum és terepasztal, szóval egy délutánt simán ellehet ott tölteni.

A repülőgép emlékpark nekem egy kicsit csalódás volt,. Legalább 10 gép plusz kiszolgáló egység ki van állítva, de csak kettőbe lehet bemenni, ebből is csak az egyiknek a pilótafülkéjét lehet kipróbálni. Nem igazán értettük, hogy miért, mert pl.: az egy darab kiállított helikopteren már nem sok tönkretenni való volt, de a gyerekeknek biztosan nagy élmény lenne "vezetni". A belépés azt 3 éves korig ingyenes, felnőtteknek 1200Ft/fő. Mivel Milán ezt is élvezte, ezért megérte, de magam miatt nem fizettem volna ki ezt az összeget. Ha már ott van az ember a ferihegy mellett, akkor a 2-es terminál kilátó teraszára is érdemes elmenni. A parkolás megoldható úgy, hogy az emlékpark területén marad az autó, onnan 10 perc sétára sincsen a terminál. Természetesen a terasz is fizetős, hipermodern beléptető kapus, de kisgyerekek ez is ingyenes, amíg fel tudod venni ölbe. 

repcs2.jpgrepcs.jpg

Voltunk Veresegyházán a Medveotthonban is. Kétszer is voltunk és tapasztalatom alapján, azt kell, hogy mondjam, hogy akkor érdemesebb menni, amikor valami program is van hírdetve, mert akkor több minden is van, pl: kisvasút, kézműves sátor,stb. 2 éves korig ez is ingyenes a kicsiknek, felnőttnek 600Ft/fő plusz 200 Ft a parkolás. Amúgy lehet mézzel medvét etetni (csak is ésszel és a gyerekre odafigyelve), van itt is jó nagy játszó, a medvéken túl vannak még struccok, mosómedvék, ormányos medvék és farkasok. Ez is jó program a kicsiknek. Milánnal a vakáció zárón voltunk és meg volt bolondulva a kisvasútért, ami 8 perc alatt ment körbe a parkon és 300 Ft/ fő volt, tényleg jó móka :).

fotó_1.JPG

Pár hete a tropikáriumba is ellátogattunk. Az igazság az, hogy nem emlékszem a belépő árára, de a neten minden infó fent van. Igazából rossz idő esetére nagyon jó kis program. Vannak pici majmok, madarak, teknősök, kígyók és sok sok hal. Milánnak a majmok és a cápák tetszettek a legjobban. A cápa barlang tényleg nagyon látványos és nagyon sokáig el lehet ott bámészkodni. 

A legközelebb Nőtincsre szeretnénk elmenni a Seholsziget kalandparkba. Majd írok arról is, hogy milyen.

Bármilyen programra megyünk, nem igen szoktunk ott vásárolni kaját, se innivalót. Viszünk mindig magunkkal Milmusnak. Elég sokat lehet ezzel spórolni.

A héten tölti Milán a 16. hónapot. A beszéddel nem sieti el a dolgot. Anyukáját azzal szereti szórakoztatni, hogy mutat valamire (amit nem lehet tudni, hogy mire is mutat, mert talán még ő sem tudja), amit szeretne és hümmög hozzá, amivel nem segíti az előbbre jutást. A nem az még mindig nagyon megy, majd hogy nem mindenre az az első válasza. A baba szót már tudatosan használja. A töltő is nagyon szépen formálódik, a virslit is szépen tudja mondani, ha akarja, a mama is nagyon megy, bár már egy gyűjtőnév lett, mert Mackótól Matukán át jelenti a Mamát is. A robogó az bobo vagy bobobo, a motor az mo, a markoló az simán ma. Szóval rengeteg létfontosságú szót tud :), de valahol el kell kezdeni.

A szemfogakkal még mindig nagyon szenvedünk, ráadásul most csak eggyel... legalábbis egyet látok bedagadva, szóval ez az állapot még háromszor visszatér. A fogzás botrány, szerintem a hasfájós időszaknál is rosszabb. Szegény Törpi, nem győzi a szájába tömni a kezét illetve, ami éppen benne van.

Elég régóta nem használunk babakocsit, de ma valahogy előkerült. Azonnal bele akart mászni és abba kellett tologatni. De olyan nagy már... már egyáltalán nem kisbaba :(

Elkezdődött a suli is és iiiiszonyatosan rossz nem Milánnal lenni. Neki lehet, hogy jobb, hogy nem csak az anyját látja, de az anyjának nem jobb, mert csak a Milánon jár az agya. Persze eddig tetszik a suli, de holnaptól lesz igazán szakmai óra, cukrászat elmélet, amit már várok. A héten már sütni is fogok, puszta önszorgalomból, no meg hogy örömet okozzak annak, akinek készül.    Szóval nehéz az elszakadás, de igyekszem kompenzálni azzal, hogy a többi napon sokat-sokat játszunk, sétálunk, stb.

Egy kis extra. Csak az láthatja a lényeget, aki türelmesen kivár legalább 30 percet :). Nem reklámoztam, eddig, de a baba-mama és a kanga-torna népszerűsítésért ezt is megteszem. Egy dolgot, a csajok nem tudtak elmondani, az az, hogy szeretnének edző képzést indítani a kanga-tornából. Szmrecsányi Zsuzsinál lehet érdeklődni.

Ha esetleg nem töltődne be, akkor ezen a linken meg lehet tekinteni:

http://videotar.mtv.hu/Videok/2013/08/26/12/Csalad_barat_2013_augusztus_26_.aspx

A bejegyzés trackback címe:

https://babszemstory.blog.hu/api/trackback/id/tr625503296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása